Rusta och matcha leverantörer

Är du intresserad av att börja din karriär och vill ha stöd på vägen? Då kan Rusta och Matcha kan vara den rätta tjänsten för dig. I vår guide kan du ta del av fyra rekommendationer på leverantörer som erbjuder Rusta och Matcha. Få även insikt i hur tjänsten fungerar och vilka förutsättningar du bör uppfylla innan du ansöker hos en lämplig leverantör.

Karriärkonsulten

Som en pålitlig leverantör av Rusta och Matcha, tillhandahåller Karriärkonsulten skräddarsydda tjänster för att effektivt assistera dig i att uppnå ditt drömjobb eller starta en utbildning som öppnar dörrar till nya anställningsmöjligheter. De skräddarsyr sitt stöd för att passa just dina unika behov och erbjuder bland annat hjälp med cv-skrivning, individuell jobbmatchning och vägledning kring utbildningsalternativ. Med stöd från deras erfarna handledare, är du ett steg närmare att säkra ditt nästa jobb.

Läs mer hos Karriärkonsulten

enRival

Som en pålitlig leverantör av Rusta och Matcha erbjuder enRival skräddarsytt stöd för att snabbt hjälpa dig hitta ditt drömjobb eller påbörja en utbildning som leder till anställning. De anpassar sitt stöd efter dina behov och erbjuder allt från cv-skrivning till individuell jobbmatchning och utbildningsvägledning. Deras erfarna handledare finns nära till hands och är redo att guida dig mot ditt nästa jobb.

Läs mer hos enRival

Guldjobbet

Med ett personligt engagemang och förståelse för det lokala arbetslivet har Guldjobbet lyckats skapa framgångsrika resultat och har över 10 års erfarenhet av att guida arbetssökande mot nya karriärmöjligheter. Deras närvaro på flera orter runtom i Sverige gör dem till en tillgänglig och pålitlig partner för de som vill hitta rätt jobb eller utbildning.

Läs mer hos Guldjobbet

Work for you

Work for you är en engagerad och pålitlig aktör för arbetssökande och studerande. Med erfarna medarbetare och starka lokala arbetsgivarrelationer har de expertisen och kontaktnätet för att matcha dig med möjliga arbetsgivare och ge dig de verktyg du behöver för att lyckas. Oavsett om det handlar om att hjälpa dig med utbildningsval, eller ge professionell vägledning kring CV och personligt brev, så finns Work for you där för att stötta dig.

Läs mer hos Work for you

Vad är rusta och matcha 2?

Rusta och Matcha 2 är en tjänst som erbjuds av Arbetsförmedlingen i Sverige. Den här tjänsten syftar till att hjälpa arbetssökande att hitta arbete eller utbildning. Det är en del av Arbetsförmedlingens reform och fungerar som ett valfrihetssystem där företag kan ansöka för att bli leverantörer av tjänsten. Målet är att stödja arbetssökande så att de snabbt kan komma till arbete eller utbildning. Tjänsten pågår vanligtvis i sex månader och kan förlängas med ytterligare sex månader om det behövs.

Så fungerar det

När Arbetsförmedlingen har utvärderat att en arbetssökande bör delta i Rusta och Matcha 2, är det upp till individen att välja en serviceleverantör. Tillsammans med en handledare från leverantören skapar den arbetssökande ett anpassat schema med målet att säkra anställning eller påbörja en utbildning. Dessa aktiviteter kan inkludera att etablera kontakter med potentiella arbetsgivare, få stöd vid jobbsökning, ta del av information om tillgängliga utbildningar och erhålla personlig vägledning.

Få rätt stöd och matchning

Genom individuell vägledning och anpassad planering hjälper tjänsten arbetssökande att rusta sig med de färdigheter och kunskaper som krävs för att lyckas på arbetsmarknaden. Genom att matcha arbetssökande med rätt arbetsgivare eller utbildningsprogram ökar chanserna för en framgångsrik anställning eller utbildning.

För vem passar Rusta och Matcha 2?

Tjänsten Rusta och Matcha 2 är utformad för att passa arbetssökande individer som har specifika behov och utmaningar när det gäller att hitta arbete eller påbörja en utbildning.

Personer som behöver extra stöd

Kan vara till hjälp för de som behöver extra resurser och handledning för att överbrygga hinder som hindrar dem från att hitta arbete eller utbildning.

Arbetslösa med komplexa behov

Individer med komplexa arbetslöshetsproblem, såsom långtidsarbetslösa eller de som har haft svårt att anpassa sig till arbetsmarknaden, kan dra nytta av den skräddarsydda vägledning som erbjuds.

Karriärsbyte

För de som överväger en karriärsförändring eller önskar gå in i en ny bransch kan tjänsten hjälpa till med att identifiera utbildningsmöjligheter och arbetsmarknadstrender.

Personer i behov av nya kontakter

Att bygga och utöka sitt professionella nätverk är avgörande för att hitta arbete. Tjänsten kan hjälpa personer att etablera kontakt med potentiella arbetsgivare.

Unga arbetssökande

Ungdomar som är nya på arbetsmarknaden kan dra nytta av vägledning och stöd för att hitta sina första jobb eller utbildningsmöjligheter.

Rusta och matcha 2 krav

För att kvalificera dig till Rusta och Matcha 2 behöver du uppfylla vissa krav, som exempelvis:

  • Du måste vara inskriven som arbetssökande hos Arbetsförmedlingen för att kunna delta.
  • För att vara berättigad till programmet måste du vara antingen minst 25 år och arbetslös på heltid eller minst 18 år och ha varit arbetslös under en längre tid.
  • Det är viktigt att delta i program som jobb- och utvecklingsgarantin eller etableringsprogrammet för att vara en del av Rusta och Matcha 2.

Ersättning

Programmet ger dig möjlighet att uppfylla de kriterier som krävs för att vara berättigad till ersättning, likt andra program som erbjuds av Arbetsförmedlingen. Om du är medlem i en A-kassa och registrerad där, är du naturligtvis berättigad till ersättning genom detta program. Detta gäller under samma förutsättningar som för alla andra arbetssökande, vilket innebär att du regelbundet måste aktivitetsrapportera till Arbetsförmedlingen.

Kan jag byta leverantör i Rusta och matcha?

Ja, du har möjlighet att byta leverantör inom Rusta och Matcha om du har specifika skäl eller behov. Det är viktigt att förstå att detta beslut oftast fattas i samråd med Arbetsförmedlingen och din nuvarande leverantör.