Interim säljchef och marknadsförare

Om du snabbt behöver tillsätta en tjänst på chefsposition inom sälj eller marknadsföring, exempelvis under en längre rekryteringsprocess, är interimslösningar ofta ett bra alternativ. Hos ett rekryteringsföretag som specialiserar sig på interim-uppdrag och kortare anställningar kan du hitta rätt person för rätt plats.

3 Fördelar med interim chef


Många företag kan dra nytta av tillförordnade interimslösningar på chefsposition, även om man inte direkt ser behovet. Men fördelarna är många, även när det inte finns ett akut behov.

1

Nya perspektiv – Interimchefen kommer in utifrån och kan analysera situationen med fräscha ögon.

2

Punktinsatser – en interim chef kan plockas in för att nå specifika resultat eller mål, och fungerar även som en frisk fläkt för de anställda.

3

Hjälp vid svåra perioder – oavsett om det är på grund av en plötslig tom chefsposition eller hög arbetsbelastning kan en interim chef komma in och avlasta och stötta befintliga anställda.

Hyra försäljningschef


Om ert företag behöver stärka upp försäljningsavdelningen eller täcka upp för en plötslig vakans kan det vara aktuellt att hyra försäljningschef på interim. Hos exempelvis Made For kan ni matchas med rätt person när ni behöver hyra försäljningschef. Att hyra interim försäljningschef är både kostnadseffektivt och tidssparande, och hos Made For kan ni vara säkra på att hitta rätt person.

Interim marknadschef


Har er marknadsavdelning drabbats av en plötslig oväntad vakans på chefsposition? Med en interim marknadschef kan ni täcka upp under en rekryteringsprocess, eller få stöd i tuffa perioder. Hos ett rekryteringsföretag som Made For hittar ni en skräddarsydd interim marknadschef för ert företag. Interimkonsulterna kommer dessutom in med fräscha ögon och med erfarenheter från liknande situationer på andra företag och kan bidra med nya perspektiv.

Vad är en framgångsrik interim chef?


Att vara anställd som interim chef på ett företag en kort tid är så klart en speciell erfarenhet. Det finns en hel del forskning på vad en lyckad interimsanställning innebär, och Mikael Jensen beskriver på sin blogg vilka framgångsfaktorer forskningen hittat – de viktigaste är att chefen har koll på besittningstiden, sin support på företaget, att motivera den nya gruppen – även på personlig nivå, och sist men inte minst att kommunicera tydligt.

Anställningsvillkor


Som interim eller tillförordnad chef har du ingen tills vidare anställning på företaget du är interim på. Vanligtvis är du anställd av den rekryteringsfirma som hyr ut dig, men du kan även vara anställt inom ett chefsförordnande på företaget i fråga. Läs mer om dina villkor för tidsbegränsade chefsuppdrag hos Ledarna.se

Lediga marknadsföringsjobb

Om du själv letar efter jobb inom marknadsföring finns det alltid uppdaterade marknadsföringsjobb på Marknadsföringsjobb.se, som samlar annonser från hela landet. Oavsett om du söker jobb som marknadsföringschef eller SEO-tekniker hittar du marknadsföringsjobb här. Marknadsföring är en ständigt aktuell bransch, och det finns ständigt behov av nya duktiga marknadsföringsstjärnor på arbetsmarknaden.

Lediga säljjobb

Som säljare behöver du vara social och utåtriktad. Om du redan jobbat som säljare eller bara känner att det kan vara något för dig, kan du hitta lediga säljjobb på Saljjobb.nu. Här hittar du säljjobb i hela landet och för alla typer av företag. Säljare är ständigt efterfrågade, och ett yrke där du har goda chanser att tjäna bra pengar. Om du tror dig vara en framtida stjärnsäljare, sök ett ledigt säljjobb idag.