Interim säljchef och marknadsförare

Om du snabbt behöver tillsätta en tjänst på chefsposition inom sälj eller marknadsföring, exempelvis under en längre rekryteringsprocess, är interimslösningar ofta ett bra alternativ. Hos ett rekryteringsföretag som specialiserar sig på interim-uppdrag och kortare anställningar kan du hitta rätt person för rätt plats.

3 Fördelar med interim chef


Många företag kan dra nytta av tillförordnade interimslösningar på chefsposition, även om man inte direkt ser behovet. Men fördelarna är många, även när det inte finns ett akut behov.

1

Nya perspektiv – Interimchefen kommer in utifrån och kan analysera situationen med fräscha ögon.

2

Punktinsatser – en interim chef kan plockas in för att nå specifika resultat eller mål, och fungerar även som en frisk fläkt för de anställda.

3

Hjälp vid svåra perioder – oavsett om det är på grund av en plötslig tom chefsposition eller hög arbetsbelastning kan en interim chef komma in och avlasta och stötta befintliga anställda.

Hyra försäljningschef


Att hyra en interim försäljningschef när en ledig tjänst oväntat blir ledig, eller bara för att stärka säljteamet, kan vara mycket fördelaktigt. Det kan handla om både korttidsuppdrag och längre vikariat. Det finns både kostnader och tid att spara genom att hyra en försäljningschef, en stör fördel är att du ofta kan få in en ny person snabbt.

Interim marknadschef


Har en chefsposition inom marknadsföring plötsligt sagt upp sig? Få hjälp att avlasta teamet, eller täck den nya tjänsten genom att samarbeta med ett rekryteringsföretag. Fördelen i en sådan situation är att en interimskonsult tillför ett nytt perspektiv utifrån, och inte minst med en annan bakgrund och erfarenhet från branschen.

Interimslösningar för ditt företag

När du söker efter effektiva interimslösningar för din organisation är HRM Affärsutveckling en gedigen partner för att hitta skickliga interimschefer inom exempelvis försäljning och marknadsföring. Interimschefer ger nya perspektiv, erbjuder punktinsatser för specifika mål och stöttar under svåra perioder. Med HRMs expertis kan du hitta interimslösningar som passar just dina behov, vare sig det gäller att täcka en oväntad vakans eller att tillfälligt stärka ditt team. Besök HRM Affärsutveckling för att upptäcka hur interim kan vara den optimala lösningen för ditt företag.

Vad är en framgångsrik interim chef?


Att vara anställd som interim chef på ett företag en kort tid är så klart en speciell erfarenhet. Det finns en hel del forskning på vad en lyckad interimsanställning innebär, och Mikael Jensen beskriver på sin blogg vilka framgångsfaktorer forskningen hittat – de viktigaste är att chefen har koll på besittningstiden, sin support på företaget, att motivera den nya gruppen – även på personlig nivå, och sist men inte minst att kommunicera tydligt.

Anställningsvillkor


Som interim eller tillförordnad chef har du ingen tills vidare anställning på företaget du är interim på. Vanligtvis är du anställd av den rekryteringsfirma som hyr ut dig, men du kan även vara anställt inom ett chefsförordnande på företaget i fråga. Läs mer om dina villkor för tidsbegränsade chefsuppdrag hos Ledarna.se

Lediga marknadsföringsjobb

Om du själv letar efter jobb inom marknadsföring finns det alltid uppdaterade marknadsföringsjobb på Marknadsföringsjobb.se, som samlar annonser från hela landet. Oavsett om du söker jobb som marknadsföringschef eller SEO-tekniker hittar du marknadsföringsjobb här. Marknadsföring är en ständigt aktuell bransch, och det finns ständigt behov av nya duktiga marknadsföringsstjärnor på arbetsmarknaden.

Lediga säljjobb

Som säljare behöver du vara social och utåtriktad. Om du redan jobbat som säljare eller bara känner att det kan vara något för dig, kan du hitta lediga säljjobb på Saljjobb.nu. Här hittar du säljjobb i hela landet och för alla typer av företag. Säljare är ständigt efterfrågade, och ett yrke där du har goda chanser att tjäna bra pengar. Om du tror dig vara en framtida stjärnsäljare, sök ett ledigt säljjobb idag.