Hyra chaufför

Behöver ditt företag chaufförer till ett event, eller behöver du som privatperson bara hyra en limousine med chaufför till en särskild tillställning? Oavsett om du letar efter lastbils- buss- eller bilchaufförer finns det många alternativ när du behöver hyra in körhjälp.

Chaufför – mer än transport


Chaufförsyrket innefattar ett brett spektrum av branscher. Även om huvudsyftet alltid är detsamma – att köra någon eller något från A till B, skiljer sig chaufförens jobb avsevärt från fall till fall. En taxichaufför behöver vara social och serviceminded, medan en lastbilschaufför behöver vara punktlig och kunna hålla sig pigg och alert långa sträckor.

Organisering och utbildning

Chaufförer organiseras i Sverige under Transportarbetarförbundet och är ett yrke med ofta stor flexibilitet, men som kräver mycket av individen. Förutom körkort krävs ofta speciella utbildningar beroende på vad en chaufför ska köra, hur länge, och vad som ska transporteras.

Hitta chaufförer att hyra


Många företag sysslar med uthyrning av chaufförer, med olika fokusområden och specialiteter. Hos Egenchaufför.se kan du boka privatchaufför för alla tillfällen, och hos Avis.se hittar du chaufförer för dagliga körningar eller till affärsmötet.

Behöver du i stället chaufförer för transport och budjobb finns aktörer som Adacto people, som är experter på transport och lager. Veteranpoolen erbjuder erfarna chaufförer till bland annat budbilar, flyttbilar och lastbilar.

Jobba som chaufför

Är du själv intresserad av ett chaufförsjobb? Har du kanske tidigare erfarenhet, eller bara känner att det skulle vara ett bra jobb för dig? Hos en specialiserad jobbannonssida som Chaufförsjobb.se kan du hitta lediga tjänster just nu.