Interim och bemanning – Ekonomi och finans

Även i traditionellt fasta tjänster som inom ekonomi och finans blir det allt vanligare med interimslösningar och att anlita bemanningsföretag. Att få hjälpen som behövs när den behövs sparar både tid och pengar, och är ett sätt att snabbt fylla vakanser.

3 fördelar med bemanning


Även om behovet av ekonomer är ständigt på de flesta företag finns det flera fördelar med att anlita ett bemanningsföretag även för ekonomi- och finans-tjänster.

1

Effektivt – Med bemanning kan företaget plocka in rätt personer på rätt plats, när de behövs. Ni slipper ha anställda som går utan arbetsuppgifter.

2

Flexibelt – Med hjälp från ett bemanningsföretag kan personalen stärkas upp vid behov, och minskas vid längre intensiva perioder.

3

Tidsbesparande – Bemanningsföretaget sköter rekryteringen och du behöver lägga tid på jobbannonser, intervjuer och så vidare.

Bemanningsföretag – Ekonomi


Vanliga anledningar till att anlita ett bemanningsföretag inom ekonomi är att snabbt fylla en tom stol på ekonomiavdelningen, eller för att kunna hantera tillfälliga arbetstoppar. Finance Recruitment är ett rekryteringsföretag som specialiserat sig på bemanning i ekonomi-branschen. Här hittar du skräddarsydda bemanningslösningar för era behov, för både korta och längre uppdrag. Här får ni hjälp med bemanning för ekonomi, finans och bank.

Ett annat rekryteringsföretag som är specialiserat på ekonomiområdet är Level Recruitment. De tillhandahåller djupgående expertis inom ekonomirekrytering och är väl förberedda för att erbjuda företag stöd med specialiserade kompetenser inom ekonomi och finans för en mängd olika roller. Med ett brett nätverk av kvalificerade kandidater och en förståelse för branschens unika behov, kan de effektivt matcha rätt talanger med rätt positioner, från juniora ekonomer till seniora finanschefer.

Interim CFO till företaget


Om en chefsposition på ekonomiavdelning blir vakant uppstår ett akut behov av tillsättning. För att täcka upp i en längre rekryteringsprocess av en ny CFO kan en interim CFO från ett rekryteringsbolag vara en enkel och snabb lösning. Hos Finance Recruitment får du hjälp med tillfällig förstärkning på ekonomiavdelningen, och deras interimkonsulter kan komma in med nya perspektiv på er situation.

Att jobba som tillförordnad chef


Om du tar en tillfällig chefsroll på ditt företag är det viktigt att du känner till vad det innebär för ditt avtal och din anställning. Hos Ledarna.se kan du läsa mer om anställningsavtalet. Att hoppa in som tillförordnad chef kan vara en språngbräda för karriären, men kan också innebära hög arbetsbelastning och att komma rakt in i en ostrukturerad situation.

Framgångsfaktorer för interimschefer


Vad som gör en chef med kort anställning framgångsrik skiljer sig så klart något från en chef som har lång tid på sig att bygga upp relationen med de anställda och sätta sig in i företagets verksamhet. Forskaren Mikael Jensen skriver om framgångsfaktorer för interimschefer på sin blogg, och forskningen visar att några av de viktigaste punkterna att ha koll på är besittningstiden, sin support på företaget, att motivera den nya gruppen – även på personlig nivå, och att kommunicera tydligt.

Lediga ekonomijobb


Letar du själv efter lediga ekonomijobb? Är du kanske nyutbildad eller letar efter ombyte. Oavsett om det är inom redovisning, som controller eller ekonomiassistent hittar du ekonomijobb på Allaekonomijobb.se, där du lätt filtrerar efter yrkeskategori och stad. Ekonomijobb är alltid eftertraktade och du är som ekonom en vital del av företaget.